Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Απ'το κακό στο χειρότερο...

Απογοητευτικός σε ακόμη ένα παιχνίδι του ήταν ο Ολυμπιακός. Μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι Πειραιώτες έμειναν σε πολύ χαμηλά επίπεδα απόδοσης και ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με την φιλόδοξη Νέα Καβάλα. Από τις λιγοστές ευκαιρίες που πραγματοποίησε η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, η κυριότερη καταγράφηκε στο 43’ όταν ένα γκολ του Λεονάρντο ακυρώθηκε σωστά ως οφ -σάιντ, μια και ο Ντιόγο επηρέαζε τη φάση. Συχνές αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους στις εξέδρες. Λίγο έλειψε οι «Αργοναύτες» να… παγώσουν το Φάληρο στο 85’, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε το τετ- α-τετ του Σουλτανίδη!


Το ματς:

Συνέχεια στις «μουδιασμένες» εμφανίσεις του Ολυμπιακού. Στον αγώνα με την Νέα Καβάλα για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες στην ανάπτυξη. Μία ή δύο το πολύ ήταν οι καλές προσπάθειες από τον άξονα ή τα άκρα, αλλά και πάλι η κατάληξη δεν η αναμενόμενη. Ο Ντουντού δεν ήταν τόσο ενεργός στο παιχνίδι της ομάδας του, όπως μας έχει συνηθίσει, ενώ η σκέψη του Ζαϊρί να παίξει δεξιά δεν «βγήκε» του Κετσπάγια. Η καλύτερη στιγμή καταγράφηκε στο 43’ του ημιχρόνου, όταν ο Λεονάρντο έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ακυρώθηκε (σωστά) ως οφσάιντ διότι ο Ντιόγο επηρέαζε τη φάση.

Από τη μεριά τους οι «Αργοναύτες» έκαναν κανονικά το παιχνίδι τους. Εμφανίστηκαν συμπαγείς στο κέντρο, πίεζαν και έκλεβαν εύκολα τη μπάλα και στην επίθεση είχαν τους Ορούμα και Ονουάτσι να ταλαιπωρούν την αντίπαλη άμυνα. Οι όποιες προσπάθειές τους δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Νικοπολίδη, αλλά όπως και να’χει η παρουσία τους ήταν αξιοπρεπέστατη.

Στην επανάληψη το μόνο που άλλαξε ήταν οι… χτύποι της καρδιάς των «ερυθρόλευκων». Τα λεπτά περνούσαν χωρίς την παραμικρή αίσθηση ότι κάτι μπορούσε να αλλάξει. Καμία ευκαιρία δεν καταγράφηκε με την συμπλήρωση των 60’ και όπως αντιλαμβάνεστε ο προβληματισμός άρχισε να γιγαντώνεται. Οι Πειραιώτες δεν είχαν μπορέσει να καταγράψουν ούτε μία (!) τελική προσπάθεια, κάτι που ζήτημα είναι να έχει συμβεί άλλη μια φορά στο παρελθόν μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης»! Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν το έξυπνο παιχνίδι τους, κρατούσαν τις γραμμές και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να ξεπεταχτούν στην κόντρα με τους Ονουάτσι και Ορούμα. Λίγο έλειψε οι «Αργοναύτες» να… παγώσουν το Φάληρο στο 85’, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε το τετ- α-τετ του Σουλτανίδη!

Το άγχος προκάλεσε και τον εκνευρισμό των οπαδών, που συχνά εξέφραζαν με έντονο τρόπο την αγανάκτησή τους. Ούτε αυτό ήταν αρκετό για να αφυπνιστούν οι νταμπλούχοι Ελλάδας και το τελικό 0-0 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της εμφάνισης των δύο ομάδων.
sportfm.gr

2 σχόλια: