Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η πρώτη του Ζίκο


Την πρώτη του προπόνηση από τον πάγκο του Ολυμπιακού θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Ζίκο. Παρ’ όλα αυτά ο Βρζιλιάνος τεχνικός δεν θα καθοδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στην Τοπυμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ καθώς εξέφρασε την επιθυμία του να δει λίγο ακόμα τον Ολυμπιακό αλλά και να περιμένει τον μοναδικό συνεργάτη...
του και αδερφό του Εντού Κοίμπρα.
Ο «λευκός Πελέ» ζήτησε την κατάργηση της θέσης του Γενικού Αρχηγού και έτσι ο Σάββας Θεοδωρίδης αποτελεί παρελθόν από αυτή τη θέση και θα παρέχει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό από άλλο πόστο. Το ντεμπούτο του ως προπονητής του Ολυμπιακού θα τον κάνει στο ματς της ερχόμενης Τετάρτης απέναντι στην ΑΕΚ.

Όσον αφορά το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου, υπέγραψε για δύο χρόνια και οι ετήσιες απολαβές του θα αγγίξουν το 1,6 εκατ. ευρώ («καθαρά»), ενώ το ποσό μπορεί να ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ αν κατακτήσει το νταμπλ και η ομάδα πάει καλά στην Ευρώπη. Ο 56χρονος τεχνικός θα συνεργαστεί με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και τον Ανδρέα Νινιάδη, οι οποίοι θα τον ενημερώσουν για τα πάντα.

Ζίκο: «Εξεπλάγην με την πρόταση του Ολυμπιακού»

Συνέντευξη σε μέσο της Βραζιλίας παραχώρησε ο Ζίκο και αποκάλυψε τον λόγο που επέλεξε τον Ολυμπιακό για να εργαστεί. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε το πάθος των οπαδών του Ολυμπιακού. «Εξεπλάγην με την πρόταση του Ολυμπιακού. Ήμουν στο αεροδρόμιο με τις βαλίτσες στο χέρι κι έτοιμος να πάω στο Ρίο, όταν έλαβα ένα τηλεφώνημα και πήγα στην Ελλάδα. Επέλεξα τον Ολυμπιακό γιατί γνώριζα τη δυναμική της ομάδας και το πάθος των φιλάθλων του. Παρακολούθησα την ομάδα απέναντι στην Άλκμααρ και μου άρεσε αυτό που είδα», τόνισε ο 56χρονος προπονητής.

Για την παρουσία του Ζίκο μίλησε και ο Ντουντού: «Ο Ζίκο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην εθνική Ιαπωνίας, αλλά και στις ομάδες που έχει δουλέψει. Κυρίως στη Φενέρ, την οποία οδήγησε στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι βέβαιος ότι θα πετύχει και στην Ελλάδα», είπε αρχικά ο Βραζιλιάνος μέσος και στη συνέχεια προσέθεσε: «Ο Ζίκο είναι ένα μεγάλο είδωλο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Οι ομάδες στις οποίες δούλεψε έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το ίδιο θα κάνει και στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες που θα δουλέψουν μαζί του θα επωφεληθούν».

Από την πλευρά του, ο Λεντέσμα τόνισε: «Είναι πολύ μεγάλος τεχνικός. Πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι για να μπει γρήγορα στο κλίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να γνωρίσει την ομάδα. Ετσι, θα μπορέσει να μας βοηθήσει κι αυτός και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό εκεί που όλοι θέλουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου