Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Η κορυφή του ανήκει…


Παρέμεινε ανίκητος και η κορυφή του ανήκει δίκαια. Ο Παναθηναικός επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έφτασε τους 15 βαθμούς σε πέντε αγώνες. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Σαλπιγγίδης στο 48ο λεπτό. Στην 7η θέση έπεσε η ΑΕΚ και πλέον η διαφορά της από την κορυφή αυξήθηκε στους οκτώ βαθμούς.
Το ματς:

Πολλά λάθη και καμία κλασσική ευκαιρία ήταν ο απολογισμός του πρώτου ημιχρόνου. Ο ι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού σταδίου συγκρατημένοι προτιμώντας να ρίξουν το βάρος στην άμυνα παρά να ανοιχτούν για να πετύχουν κάποιο τέρμα. Στην επανάληψη ο παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά  και μόλις σε 3 λεπτά κατάφερε να προηγηθεί.

Ο Σαλπιγγίδης στο 48’ δέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έβαλε από νωρίς την ομάδα του σε θέση οδηγού. Αναγκαστικά η ΑΕΚ άνοιξε το παιχνίδι της, ανέβασε τις γραμμές της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή να απειλήσει. Τα λεπτά, όμως, περνούσαν ο Παναθηναϊκός έκλεινε σωστά τους χώρους και αρκέστησε σε αμυντικό ρόλο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Ο Σαλπιγγίδης στο 48’ δέχτηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έβαλε από νωρίς την ομάδα του σε θέση οδηγού. Αναγκαστικά η ΑΕΚ άνοιξε το παιχνίδι της, ανέβασε τις γραμμές της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή να απειλήσει. Τα λεπτά, όμως, περνούσαν ο Παναθηναϊκός έκλεινε σωστά τους χώρους και αρκέστηκε σε αμυντικό ρόλο.

Ο «δικέφαλος» πίεσε πολύ, αλλά και μόνο  το γεγονός ότι η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 80’ με το συρτό σουτ του Μαντούκα και ένα καλό σουτ Αραούχο στις καθυστερήσεις αντιλαμβάνεστε ότι η ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 και επέστρεψε στην κορυφή, έχοντας το απόλυτο των βαθμών στις πέντε πρώτες αγωνιστικές.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Γιαχάγια (67’ Παυλής), Καφές, Μαντούκα, Σκόκο (76’ Ταχτσίδης), Μπλάνκο, Γκερέιρο (71’ Λεονάρντο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε):
Τζόρβας, Σαριέγκι, Βύντρα, Καντέ (84’ Γκάμπριελ), Μπιέρσμιρ, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης (62’ Σισέ), Σαλπιγγίδης (79’ Νίνης), Λέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου