Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Και τώρα μιλάει ο κόσμος του Ολυμπιακού

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του κόσμου του Ολυμπιακού στο αποψινό ματς με την Καβάλα μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες δέκα ημέρες και κυρίως μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Σωκράτη Κόκκαλη που άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν νίκη με καλή εμφάνιση για να…ηρεμήσει η ομάδα και να πάει με καλή ψυχολογία στο πρώτο της παιχνίδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Άλκμααρ. Ανοιχτό το θέμα Φερναντίνιο. Οι σκέψεις του Κετσπάγια για την ενδεκάδα με τους «Αργοναύτες».


Η αντίδραση του κόσμου

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, στις τάξεις του Ολυμπιακού επικρατεί αναβρασμός. Κάτι η λήξη της μεταγραφικής περιόδου και η μη απόκτηση επιπλέον παικτών, κάτι το 5-0 από τον Εργοτέλη, έχει φέρει αναστάτωση στον κόσμο του Ολυμπιακού, η αντίδραση του οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αποψινό παιχνίδι με την Καβάλα. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Σωκράτης Κόκκαλης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είπε αυτά που ήθελε και πλέον απομένει να γίνει γνωστή η στάση του κόσμου.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε ένα πρόγραμμα-φωτιά σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, με το θεωρητικά τουλάχιστον πιο εύκολο παιχνίδι του απέναντι στην Καβάλα. Μετά τη βαριά ήττα από τον Εργοτέλη στο φιλικό της Κρήτης, όμως, κι αυτό το ματς έχει τις ιδιαιτερότητές του. Το ζητούμενο είναι όχι απλά η νίκη, αλλά μία πειστική εμφάνιση για να δημιουργηθεί καλό κλίμα στις τάξεις των οπαδών εν όψει του αγώνα με την Αλκμααρ, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ την Τετάρτη. Ολα αυτά τα γνωρίζουν ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι παίκτες του. Αλλωστε δεν είναι τυχαίες οι συνεχείς ομιλίες του Γεωργιανού προς τους ποδοσφαιριστές του τις τελευταίες ημέρες, ούτε η αναφορά του σε μια καλή εμφάνιση. Ο πρώτος στόχος είναι πάντα το αποτέλεσμα, αλλά -κακά τα ψέματα- την έχει ανάγκη και η ίδια η ομάδα την καλή απόδοση απόψε. Και για τον κόσμο αλλά και για τους παίκτες, προκειμένου και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Οι σκέψεις του Κετσπάγια για την ενδεκάδα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα αποφασίσει για την ενδεκάδα υπολογίζοντας και την κόπωση κάποιων διεθνών, αλλά και την ετοιμότητα των υπολοίπων και ειδικά των προερχόμενων από τραυματισμό. Γκολκίπερ θα είναι ο Νικοπολίδης, στο κέντρο της άμυνας οι Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ με τους Ζεβλάκοφ, Κ. Παπαδόπουλο εναλλακτικές λύσεις για τον Σουηδό, που προέρχεται από δύο ματς με την εθνική και ταξίδια. Αριστερά επικρατέστερος είναι ο Ντομί έναντι του Μπράβο, ενώ δεξιά υπάρχει πιο μεγάλο ερώτημα. Ο Τοροσίδης μόλις επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ο Ζεβλάκοφ είναι υποψήφιος για στόπερ και δεν αποκλείεται η λύση Γκαλίτσιου. Στον άξονα θα είναι οι Λεντέσμα, Ντουντού, δεξιά ο Ζαϊρί, αριστερά ο Λεονάρντο κι αν παίξουν δύο φορ, που είναι το πιθανότερο, επικρατέστεροι είναι οι Ντιόγο, Μήτρογλου, αφού ο Νταρμπισάιρ επίσης επέστρεψε από τραυματισμό. Αν παίξουν τρεις χαφ στον άξονα, η λύση είναι ο Στολτίδης.
Πάει πιο πίσω του Φερναντίνιο;

Ο Κόκκαλης άφησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανοιχτό το θέμα Φερναντίνιο, λέγοντας ότι υπάρχουν συζητήσεις που μπορεί να έχουν θετική ή αρνητική κατάληξη. Και πηγή του συλλόγου ανέφερε χθες ότι είναι πιθανό να μην υπάρξουν άμεσα εξελίξεις και να πάει πιο πίσω η υπόθεση, ίσως και τον Δεκέμβριο, χωρίς να διευκρινιστεί αν πρόκειται για το ουσιαστικό κομμάτι (το κλείσιμο της μεταγραφής) ή το τυπικό (ανακοίνωση). Πάντως και ο Κόκκαλης στην αναφορά του μίλησε για μία εκκρεμότητα που «δεν είναι της παρούσης».
sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου